Picture




Το ειδικό βραβείο του ιδρύματος Cutuli,θα απονεμηθεί στην Κατάνια της Σικελίας στις 24 Νοεμβρίου 2012 στο δημοσιογράφο και δημιουργό του ντοκιμαντέρ "Πεθαίνοντας για την Αλήθεια" Νίκο Μεγγρέλη.
Το Ιδρυμα Cutuli δημιουργήθηκε το 2008 με τη σύμπραξη τεσσάρων πανεπιστημίων της Σικελίας και της εφημερίδας Corriere della Sera στη μνήμη της Ιταλίδας δημοσιογράφου Maria Grazia Cutuli που βρήκε τραγικό θάνατο στο Αφγανιστάν το 2001 όταν  Ταλιμπάν την εκτέλεσαν εν ψυχρώ μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους της.
Στη τελετή θα παρεβρεθεί η Υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Anna Maria Cancellieri και το βραβείο θα απονείμει στο Νίκο Μεγγρέλη ο πρόεδρος του ιδρύματος και διευθυντής της Corriere della Sera,Ferruccio de Bortoli.


 
Στα Τίρανα,στο Akademy of Film Marubi προβλήθηκε στις 16 Οκτωβρίου το "Πεθαίνοντας για την Αλήθεια" μετά από πρόσκληση του τοπικού παραρτήματος Frontline Club.Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από νέους και νέες και μετά την προβολή ακολούθησε συζήτηση του Νίκου Μεγγρέλη με το κοινό.
Στις 24 Οκτωβρίου το "Πεθαίνοντας για την Αλήθεια" προβλήθηκε στο Μόσχα για δεύτερη φορά 
Η ταινία -ντοκιμαντέρ έχει προβληθεί σε Λονδίνο,στο περίφημο Frontline club μέλη της οποίας είναι εκαντοντάδες διακεκριμένοι δημοσιογράφοι απο όλο τον κόσμο,Μαδρίτη,Μπιλμπάο,Σαντιάγκο ντε 
Κομποστέλλα,Βίγκο,Σίδνευ,Μελβούρνη,Σκόπια,Βελιγράδι,Νοβισαντ,Ντόχα,Αλγέρι,Μόσχα,Καζάν,Κωσταντινούπολη κ.α.
Στην Ελλάδα εκτός από την Αθήνα έχει προβληθεί σε Θεσσαλονίκη,Χαλκίδα,Χίο,Ηράκλειο,Βάμο, Ηλιούπολη κ.α.