Picture

Μία εβδομάδα έμεινε πριν από την έναρξη προβολής της ταινίας ντοκιμαντέρ "Πεθαίνοντας για την Αλήθεια. Μέσα από τη στήλη ΝΕΑ θα σας ενημερώνουμε τακτικά για τις όλες τις δημοσιεύσεις που αφορούν στην ταινία. Ο σύνδεσμος για την παρουσίαση του in.gr εδώ.

 
Picture

Διαβάστε την παρουσίαση της ηλεκτρονικής έκδοσης της Athens Voice για την ταινία ντοκιμαντέρ "Πεθαίνοντας για την Αλήθεια εδώ

 
Picture
Ειδική αναφορά στην ηλεκτρονική αλλά και έντυπη έκδοση ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής για την ταινία ντοκιμαντέρ "Πεθαίνοντας για την Αλήθεια" έγινε την περασμένη εβδομάδα. Περισσότερα εδώ 

 
Picture
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε την κριτική - σχόλιο του δημοσιογράφου Προκόπη Δούκα για την ταινία ντοκιμαντέρ "Πεθαίνοντας για την Αλήθεια" http://prokopisdoukas.blogspot.com/2011/03/blog-post_29.html

 
Picture

Ειδικό αφιέρωμα στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας "Πεθαίνοντας για την Αλήθεια" που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Μαρτίου, στον κινηματογράφο ODEON Kosmopolis, παρουσίασε η τηλεόραση του ΑΝΤ-1 μέσα από το δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Αξιοποιώντας την τελευταία τεχνολογία στην on-line ενημέρωση, ο ΑΝΤ-1 φρόντισε ώστε να μπορείτε να παρακολουθήσετε τα δελτία ειδήσεων του στη διεύθυνση antenna.gr/webtv. Μπορείτε να βρείτε το ρεπορτάζ για την ταινία εδώ. Ειδικό ρεπορτάζ για την πρεμιέρα εδώ.

 
Picture
Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη για την ταινία "Πεθαίνοντας για την Αλήθεια" παραχώρησε ο δημιουργός της, Νίκος Μεγγρέλης στην ιστοσελίδα "Δημοσιογράφοι Στο Δίκτυο". Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο εδώ.

This is your new blog post. Click here and start typing, or drag in elements from the top bar.
 
Picture
Η ταινία ντοκιμαντέρ του Νίκου Μεγγρέλη "Πεθαίνοντας για την Αλήθεια" επιλέχθηκε για να προβληθεί στο 7ο Διεθνή Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Αλ Τζαζίρα που θα πραγματοποιηθεί 21 με 24 Απριλίου στη Ντόχα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε για το φεστιβάλ στην σελίδα: http://festival.aljazeera.net

 
Picture
Η ενότητα «Κουβεντιάζοντας» του 13ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που αποτελεί παράλληλη εκδήλωση στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης, είναι στην ουσία μια «στρογγυλή τράπεζα» ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών και αποτελεί μια σημαντική πλατφόρμα ανταλλαγής εμπειριών και αντιλήψεων μεταξύ των δημιουργών. Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή στην αίθουσα Excelsior του ξενοδοχείου Electra Palace.

Στη συζήτηση συμμετείχαν οι σκηνοθέτες Νίκος Μεγγρέλης (Πεθαίνοντας για την αλήθεια), Χρόνης Πεχλιβανίδης (South Central Gospel), Θανάσης Καρανικόλας (Khaima), Βίσα Κόιζο-Καντίλα (Πορτρέτο ενός άνδρα), Τζένιφερ Άρνολντ (Μια μικρή πράξη), Λία Μπίνζερ (Η βάρδια του πελεκάνου), Νταβίντ Αντρέ (Ατελείωτη θλίψη, η ζωή μετά την θανατική καταδίκη) και Λευτέρης Φυλακτός (26.2 The road to here).

Το ντοκιμαντέρ Πεθαίνοντας για την αλήθεια του Νίκου Μεγγρέλη παρουσιάζει συνταρακτικές ιστορίες δημοσιογράφων με φόντο τον πόλεμο του Ιράκ, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές των γεγονότων.

Άλλωστε, ο ίδιος ο δημιουργός με την ιδιότητα του δημοσιογράφου έχει βρεθεί πολλές φορές σε εμπόλεμες ζώνες ως πολεμικός ανταποκριτής. «Συχνά με ρωτούν γιατί έκανα την ταινία. Το μόνο που έχω να απαντήσω είναι ότι ύστερα από τόσους πολέμους και έπειτα από τη συνδικαλιστική δράση που έχω αναπτύξει, η οποία πάντα αφορούσε στην προστασία των δημοσιογράφων, ένιωσα πως αυτό ήταν το απολύτως λογικό επόμενο βήμα για εμένα. Ξέρετε, ο κόσμος κάθε μέρα συζητά αυτά που του μεταδίδει ένας πολεμικός ανταποκριτής, αλλά όταν αυτός σκοτώνεται, τότε αμέσως όλοι τον ξεχνούν, κανείς δεν ασχολείται πλέον μαζί του» επεσήμανε ο Νίκος Μεγγρέλης.

Ο σκηνοθέτης υπογράμμισε και μια ατυχή σύμπτωση αναφορικά με την ταινία του, λέγοντας: «Ένας από τους δημοσιογράφους που μου μιλούν στην ταινία, αυτή τη στιγμή αγνοείται στη Λιβύη και κανείς - ούτε οι καθεστωτικοί ούτε οι αντικαθεστωτικοί - δεν παραδέχεται ότι τον έχει απάγει, εάν κάτι τέτοιο έχει όντως συμβεί». ΠΗΓΗ: in.gr


 
Η επίσημη πρεμιέρα για την ταινία "΄Πεθαίνοντας για την Αλήθεια" προγραμματίστηκε για την Παρασκευή 18/3 στις 17.30 στο Ολύμπιον της Θεσσαλονίκης και το Σάββατο την ίδια ώρα στην αίθουσα Τόνια Μαρκετάκη στην Αποθήκη Δ'.